Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Baklažánové jednohubky

Baklažánové jednohubky

Ingrediencie

  • baklažán
  • paradajky
  • bylinková zmes
  • soľ
  • plátkový alebo strúhaný syr
  • olivový olej
Tadeáš Béreš  |    |    |  4.A trieda

Postup

1.Umytý, neošúpaný baklažán nakrájame na 1 centimeter hrubé plátky.
2. Baklažánové plátky vložíme do misky, osolíme ich a necháme postáť aspoň pol hodinu, aby pustili šťavu (hovorí sa "orosil sa" a nebude horký).
3. Baklažánové plátky opláchneme (po tom, ako sú v miske nasolené) a osušíme ich utierkou. Čisté a osušené kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Na baklažánové plátky poukladáme plátky paradajok.
5. Všetko posypeme hotovou bylinkovou zmesou (bazalka, petržlen, mäta, tymián, kôpor, oregáno) - bylinky pridávame podľa chuti a vôle.
6. Na plátky posypané bylinkovou zmesou položíme plátok syra alebo nastrúhame syr.
7. Všetko polejeme trochou olivového oleja.
8. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a baklažánové plátky pečieme 30 minút.
Dobrú chuť!