
Tipy na zdravé recepty
Banánové lievance

Ingrediencie
- 3 stredne veľké zrelé banány, 3 celé vajíčka, 3 polievkové lyžice zomletých ovsených vločiek, 1/2 sáčka škoricového cukru alebo mletej škorice, maslo alebo olej na vyprážanie, biely jogurt alebo kyslá smotana (postačí 1/2 kelímka), 1 čajová lyžička medu, šťava z citróna, čerstvé ovocie na dozdobenie
Sára Šušková | KZŠ s MŠ A. Bernoláka, S. Tomášika 1, Martin | Martin | 5.A trieda
Postup
V miske popučíme banány, primiešame celé vajíčka, škoricu a ovsené vločky. Môžeme aj došľahať ponorným mixérom. Na kvapke oleja alebo masla opekáme malé lievance z oboch strán. Jogurt alebo kyslú smotanu vymiešame s medom a kvapkou citrónu a polejeme ním lievance. Ozdobíme čerstvým ovocím, mätou alebo aj džemom. Dobrú chuť!