
Tipy na zdravé recepty
Bryndzovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom

Ingrediencie
- Čo budeme potrebovať?
- • 200g jemného tvarohu
- • 150g bryndze / máme ju priamo zo salaša/
- • hrsť medvedieho cesnaku
- • štipka morskej soli
Lucia Gerberiová | ZŠ s mš Čeľadice, Čeľadice 87, Čeľadice | Čeľadice | 3 trieda
Postup
Inšpirovala ma sezóna medvedieho cesnaku , ktorý rastie v blízkosti našej obce. Táto nátierka s celozrnným pečivom je vhodná na raňajky ale i večeru, keďže je ľahko stráviteľná.
Obsahuje veľa zdraviu prospešných látok :vápnik, draslík, horčík a minerály. Medvedí cesnak má prečisťovacie účinky.
Postup:
1. Všetky suroviny vymiešame s vidličkou do hladka.
2. Pridáme medvedí cesnak.
3. Prípadne podľa potreby dosolíme.
4. Podávame s celozrnným pečivom.
Nátierku skladujeme v chladničke po dobu 3 dní , v uzavretej nádobe.
My sme v triede pripravili dve varianty / druhú s pažítkou /. Spolužiakom chutili obidve nátierky. Dobrú chuť prajem!