Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Bryndzovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom

Bryndzovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom

Ingrediencie

  • Čo budeme potrebovať?
  • • 200g jemného tvarohu
  • • 150g bryndze / máme ju priamo zo salaša/
  • • hrsť medvedieho cesnaku
  • • štipka morskej soli
Lucia Gerberiová  |  ZŠ s mš Čeľadice, Čeľadice 87, Čeľadice  |  Čeľadice  |  3 trieda

Postup

Inšpirovala ma sezóna medvedieho cesnaku , ktorý rastie v blízkosti našej obce. Táto nátierka s celozrnným pečivom je vhodná na raňajky ale i večeru, keďže je ľahko stráviteľná.

Obsahuje veľa zdraviu prospešných látok :vápnik, draslík, horčík a minerály. Medvedí cesnak má prečisťovacie účinky.

 

Postup:

1. Všetky suroviny vymiešame s vidličkou do hladka.

2. Pridáme medvedí cesnak.

3. Prípadne podľa potreby dosolíme.

4. Podávame s celozrnným pečivom.

Nátierku skladujeme v chladničke po dobu 3 dní , v uzavretej nádobe.

My sme v triede pripravili dve varianty / druhú s pažítkou /. Spolužiakom chutili obidve nátierky. Dobrú chuť prajem!