Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Celozrnná stonožka

Celozrnná stonožka

Ingrediencie

  • celozrnná bageta
  • Lučina
  • 2 plátky šunky
  • 1 plátok syra
  • zelená paprika
  • žltá paprika
  • šalátová uhorka
  • cherry paradajky
  • 1 vajce uvarené natvrdo
Ema Káčeriková  |  ZŠ Horný Vadičov, Horný Vadičov 277, Horný Vadičov  |  Horný Vadičov  |  4.A trieda

Postup

Celozrnnú bagetu si nakrájame na kolieska, poukladáme ju do polkruhového útvaru a natrieme ju nadýchanou Lučinou. Šunku a syr si nakrájame a poukladáme na bagetky tak, aby pôsobili ako telo stonožky. Na prvú bagetku si položíme obdĺžnikový kúsok zelenej papriky, do ktorého zapichneme špáradlá s napichnutou žltou paprikou, ktorá vytvorí stonožkine tykadlá. Medzitým si uvaríme vajíčko natvrdo, ktoré potom pokrájame na plátky a poukladáme medzi nakrájanú zeleninu. Tanier farebne dozdobíme nakrájanou uhorkou na plátky, cherry paradajkami a nakrájanou žltou a zelenou paprikou. Dobrú chuť!