
Tipy na zdravé recepty
Chlebíková loďka

Ingrediencie
- Suroviny : Chleba, zelenina - reďkovka, zelená paprika, paradajka, ľubovolné dve nátierky, špajdle, plátkový syr
Viktória Môciková | Základná škola, Trieda SNP 20, Banská Bystrica | Banská Bystrica | 6.B trieda
Postup
Z chlebíka si odkrojíme hrubší krajec, koniec skrojíme, aby nám loďka pekne stála a rozdelíme ho na tri časti. Jednotlivé časti natierame nátierkami a vrchnú časť mierne vydlabeme, aby sme na krajec vedeli postaviť piráta.
Vytvoríme si ho z paradajky. Do paradajky zapichneme korenie ako oči, čiapočku si vytvoríme z odrezanej reďkovky a krúžku zelenej papriky. Potom to špáradlom zapichneme do hlavy piráta. Na dlhú špajdlu napichneme syr v tvare trojuholníka. Dozdobíme loďku zeleninou. Vlny si urobíme z malých kúskov zeleniny a rozsypeme ich okolo loďky. Z plátku papriky si vyrežeme kotvu a vrtuľku, kotvu oprieme o loď a vrtuľu vpichneme zo zadu do loďky. Kormidlo vyrobíme z krúžku papriky.