Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Chutný čučoriedkový koláč s pudingom

Chutný čučoriedkový koláč s pudingom

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g kokosového cukru
  • 125 g zmäknutého bio masla
  • 1 vajíčko (najlepšie z farmy)
  • štipka himalájskej soli
  • Náplň:
  • 800 ml bio mlieka
  • 2 bio mandľové alebo vanilkové pudingy (podľa chuti)
  • čerstvé čučoriedky, jahody
  • bio vanilkový cukor
Nelly Elle Steškaninová  |    |    |  4.A trieda

Postup

Suroviny na prípravu cesta zmiešame (najlepšie rukou) a získame lepivé cesto, ktoré necháme aspoň hodinku stuhnúť v chladničke. V chladničke mierne vytuhne a lepšie sa s ním pracuje. Pokiaľ cesto počas miešania vyzerá, že sa nespojí, že je tam priveľa múky, tak nič nepridávame a len miešame ďalej. Cesto z chladničky rovnomerne uložíme do kruhovej formy tak, aby pokrylo aj okraje formy - do formy nie je potreba dávať papier, ani ju vymastiť. Tým, že je v ceste maslo, nič sa nepriliepa. Stačí ho iba rovnomerne roztlačiť rukami do formy. Z mlieka a 2 pudingov si pripravíme hustejší puding a necháme ho vychladnúť. Môžeme pridať 1 bio vanilkový cukor, ale nemusí sa pridávať. Puding vylejeme do formy vyloženej cestom. Na záver pridáme čerstvé čučoriedky a jahody. Všetko dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov na približne 30 min. Po vytiahnutí z rúry je potreba cca 2-3 hodiny čakať, kým koláč vychladne a získa tuhú konzistenciu.