Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g kokosového cukru
  • 125 g zmäknutého bio masla
  • 1 vajíčko (najlepšie z farmy)
  • štipka himalájskej soli
  • Náplň:
  • 800 ml bio mlieka
  • 2 bio mandľové alebo vanilkové pudingy
  • čerstvé čučoriedky
  • vanilkový cukor
Barbora Farkalinová  |    |    |  6.C trieda

Postup

Suroviny na prípravu cesta zmiešame na lepivé cesto, ktoré necháme na hodinu stuhnúť v chladničke. Potom cesto roztlačíme rukou v kruhovej tortovej forme aj po bokoch, formu netreba vymastiť. Z mlieka, 2 pudingov a vanilkového cukru si uvaríme hustejší puding, ktorý vylejeme do formy vyloženej cestom. Na záver pridáme čerstvé čučoriedky. Všetko dáme upiecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení je dobré 2-3 hodiny počkať, kým koláč získa tuhšiu konzistenciu. Dobrú chuť.