
Tipy na zdravé recepty
Cviklový Balkán

Ingrediencie
- 100 gramov celozrnného kuskusu
- 50 gramov masla
- 150 dcl vriacej vody
- 2-3 hlavičky predvarenej cvikly
- 1 konzerva sterilizovaného hrášku
- 2 balíky balkánskeho syra (Feta syr, kozí syr...)
- medvedí cesnak (petržlen, jarná cibuľka...)
- soľ na ochutenie
- olivový olej
Renáta Goriláková | Základná škola, Nábrežná 95, Nové Zámky, Nábrezná 95, Nové Zámky | Nové Zámky | 4.A trieda
Postup
1. Kuskus vysypeme do nádoby, pridáme maslo, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Pomiešame a necháme 10 minút napučať.
2. Do misy nakrájame na malé kocky cviklu aj syr. Ochutíme soľou, pridáme kuskus, hrášok, pokvapkáme olivovým olejom.
3. Všetko premiešame. Na dochutenie pridáme nakrájaný medvedí cesnak, príp. petržlen, jarnú cibuľku..., každému podľa chuti.
Šalát je chutný, nízkokalorický, vhodný na raňajky, či ľahký obed alebo večeru.