Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Cviklový šalát

Cviklový šalát

Ingrediencie

  • 330 g uvarenej cvikly bez šťavy (môže byť sterilizovaná)
  • 330 g sterilizovanej kukurice
  • 250 g syra
  • 3 PL tatárskej omáčky / bieleho jogurtu
Karolína Kuchárová  |  ZŠ Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves  |  Spišská Nová Ves  |  5.C trieda

Postup

Do väčšej misy dáme cviklu a pridáme sterilizovanú kukuricu. Syr si nakrájame na kocky a spolu všetko premiešame. Nakoniec pridáme 3 lyžice tatárskej omáčky, ale časť nahradíme bielym jogurtom. Necháme odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu. Šalát môžeme podľa chuti podávať s celozrnným pečivom. Dobrú chuť.