
Tipy na zdravé recepty
Domáce müssli

Ingrediencie
- 1 zrelý banán, 150g ovsených vločiek, 6 polievkových lyžíc (PL) tekvicových semiačok, 4 PL slnečnicových semiačok, 4 PL mandľových lupienkov, 1 čajová lyžička škorice, trocha soli, 2 PL konopných semienok, 1-2 PL medu, 1 PL mandľového alebo arašidového masla, 1-2 PL kokosového oleja
Wendy Komárová | Základná škola sv. Cyrila a Metoda, Markušovská cesta 8, Spišská Nová Ves | Spišská Nová Ves | 3. B trieda
Postup
Banán popučíme na tanieri (čím mäkší, tým lepšie). Preložíme do misky a pridáme všetky ingrediencie. Poriadne premiešame. Vzniknutú lepkavú hmotu rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 170⁰C po dobu 15 minút. Potom celú hmotu premiešame a opäť pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu. Müssli je hotové. Dobrú chuť.