Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Farebný cestovinový šalát s tuniakom

Farebný cestovinový šalát s tuniakom

Ingrediencie

  • 1/2 kg cestovín Fusily
  • 1/2 žltej papriky
  • 1/2 uhorky
  • 1 menšia cibuľa
  • 8 cherry rajčiniek
  • 1/2 citróna
  • 1 konzerva tuniaka v olivovom oleji
Ema Domoráková  |    |    |  4.D trieda

Postup

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Pripravíme si zeleninu - cibuľu nakrájame na malé kúsky a osolíme, aby zmäkla. Na malé kúsky nakrájame uhorku, papriku a rajčinky. Všetko nasypeme do misy. Uvarené cestoviny scedíme,  prepláchneme studenou vodou a pridáme do misy so zeleninou. Vmiešame tuniaka aj s olejom. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ozdobíme plátkami citróna.