
Tipy na zdravé recepty
Fazuľová torta

Ingrediencie
- 2 plechovky červených fazuliek (450ml)
- 3 vajíčka
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 PL kokosového oleja
- 6 PL kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- soľ
Ema Bahorcová | | | 3.C trieda
Postup
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. V malej miske som si zmiešala kakao, prášok do peč., mletú škoricu a štipku soli. Vedľa vo väčšej miske som si ponorným mixérom vyšľahala vajcia, kokosový olej a cukor, dokiaľ zmes nebola nadýchaná. Následne som pridala fazule (z plechovky ich treba prepláchnuť) a mixovala znova do hladkej konzistencie. Nakoniec som kakaovú zmes drevenou varechou vmiešala do mokrej zmesi. Zmes som vyliala do tortovej formy namastenej kokosovým olejom a piekla 40-50 minút.