Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

GASPAČO

GASPAČO

Ingrediencie

  • 1 veľká paradajka 2 strúčiky cesnaku
  • cherry paradajky 2 lyžice olivového oleja
  • 1 červená paprika soľ, čierne korenie, mletá rasca
  • 1 čerstvá cibuľa ocot
  • 1 menšia cuketa bazalka
  • 1 bageta
  • 1 menšia uhorka
Emka Havranová  |  Základná škola Postupimská 37, Postupimská 37, Košice  |  Košice  |  3.B trieda

Postup

Na prípravu potrebujeme mixér, dosku na krájanie, papier na pečenie, plech

Postup: Do mixéra dáme na kocky nakrájanú paradajku, uhorku, cuketu, cesnak, cherry paradajky, bazalku, ocot, soľ, čierne korenie a 2 lyžice olivového oleja. Všetko spolu rozmixujeme. Potom pridáme ešte nakrájanú papriku, cibuľu a znovu rozmixujeme. Na doske si nakrájame bagetku dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme krutony. Trochu bagetky si necháme a vložíme do rozmixovanej zmesi a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.

Po vychladnutí premixujeme a okamžite podávame. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť !