
Tipy na zdravé recepty
Hubový guláš

Ingrediencie
- 500g hlivy ustricovej
- 100g šampiónov
- 1 konzerva zaváranej fazule
- 2 väčšie cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- sladká paprika
- drvený kmín
- sójová omáčka
- zeleninový bujón
- strúhanka na zahustenie
- soľ
- olej
- Ako prílohu možno použiť knedľu alebo chlieb
Sára Hromcová | | | 4.B trieda
Postup
Cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme, do veľkej panvice alebo hrnca nalejeme olej a po rozpálení pridáme cibuľu a cesnak, ktoré dozlata opečieme. Postupne pridáme čierne korenie, sladkú papriku a drvený kmín. Umytú a nakrájanú hlivu spolu so šampiňónmi vhodíme do hrnca a pokvapkáme sójovou omáčkou. Huby restujeme, až pokým nepustia šťavu, potom podlejeme pripraveným zeleninovým vývarom (bujónom). Varíme pol hodinu na miernom ohni, následne pridáme zaváranú fazuľku a varíme ďalších 15 minút. Celé podľa chuti dosolíme, v prípade potreby zahustíme strúhankou. Výbornou prílohou je knedľa, ale dobre poslúži i čerstvý chlebík.