Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Hubový guláš

Hubový guláš

Ingrediencie

  • 500g hlivy ustricovej
  • 100g šampiónov
  • 1 konzerva zaváranej fazule
  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie
  • sladká paprika
  • drvený kmín
  • sójová omáčka
  • zeleninový bujón
  • strúhanka na zahustenie
  • soľ
  • olej
  • Ako prílohu možno použiť knedľu alebo chlieb
Sára Hromcová  |    |    |  4.B trieda

Postup

Cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme, do veľkej panvice alebo hrnca nalejeme olej a po rozpálení pridáme cibuľu a cesnak, ktoré dozlata opečieme. Postupne pridáme čierne korenie, sladkú papriku a drvený kmín. Umytú a nakrájanú hlivu spolu so šampiňónmi vhodíme do hrnca a pokvapkáme sójovou omáčkou. Huby restujeme, až pokým nepustia šťavu, potom podlejeme pripraveným zeleninovým vývarom (bujónom). Varíme pol hodinu na miernom ohni, následne pridáme zaváranú fazuľku a varíme ďalších 15 minút. Celé podľa chuti dosolíme, v prípade potreby zahustíme strúhankou. Výbornou prílohou je knedľa, ale dobre poslúži i čerstvý chlebík.