Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Jabĺčkový koláč

Jabĺčkový koláč

Ingrediencie

  • CESTO:
  • 450 g polohrubej múky
  • 125 g masla
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 200 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1-2 lyžice mlieka
  • citrónová kôra
  • 1 lyžička kakaa
  • PLNKA:
  • 7 očistených jabĺk
  • sneh zo 4 bielkov
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 70-100 g posekaných orechov
  • 70-100 g hrozienok
Dianka Struhalová  |    |    |  4.B trieda

Postup

Na doske zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame naň cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.