
Tipy na zdravé recepty
Jablkové cookies

Ingrediencie
- 350 g ovsené vločky
- 300 ml biely jogurt
- 2 polievkové lyžice hrozienok
- 2 ks jablká
- 1 polievková lyžica medu
- mletá škorica
Tomáš Molnár | ZŠ s MŠ Juraja Palkoviča, Ul. Fľaková 8, Rimavská Baňa | Rimavská Baňa | 5.A trieda
Postup
Ovsené vločky zalejeme jogurtom, premiešame, necháme 30 minút odstáť. Medzitým si zalejeme hrozienka teplou vodou, aby zmäkli. Zároveň očistíme jablká a nastrúhame na strúhadle. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Po 30 minútach pridáme do masy z ovsených vločiek nastrúhané jablká, nakrájame hrozienka, pridáme med a škoricu podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame .Na pekáč dáme papier na pečenie. Veľkou lyžicou naberieme z cesta a vyformujeme na pekáči malý koláčik. Takto postupujeme, kým nie plech plný. Medzi koláčikmi nechávame malé medzery. Potom dáme upiecť na 20 minút do rúry. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť!
180 stupňov, 20 minút - pečenie
Prajeme dobrú chuť!