
Tipy na zdravé recepty
Jablkový koláč

Ingrediencie
- 40dkg špaldovej múky
- 25dkg masla
- 15dkg trstinového cukru
- 2PL mlieka
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- Plnka :
- 1kg jabĺk
- 1ČL vanilkového extraktu
- 1/2 hrnčeka medu
- 1ČL mletej škorice
Nikola Račková | Základná škola Mateja Lechkého, Jána Pavla II 1, Košice | Košice | 6.B trieda
Postup
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor (rozdrvený). Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme na formu vystlanú papierom na pečenie. Na cesto dáme nastrúhané jablká premiešané so škoricou, vanilkovým extraktom a medom. Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť do rozohriatej rúry asi na 200°C (kým koláč nechytí ružovkastý nádych).
Prajeme dobrú chuť.