Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Jablkový koláč

Jablkový koláč

Ingrediencie

  • 40dkg špaldovej múky
  • 25dkg masla
  • 15dkg trstinového cukru
  • 2PL mlieka
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • Plnka :
  • 1kg jabĺk
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka medu
  • 1ČL mletej škorice
Nikola Račková  |  Základná škola Mateja Lechkého, Jána Pavla II 1, Košice  |  Košice  |  6.B trieda

Postup

Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor (rozdrvený). Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme na formu vystlanú papierom na pečenie. Na cesto dáme nastrúhané jablká premiešané so škoricou, vanilkovým extraktom a medom. Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť do rozohriatej rúry asi na 200°C (kým koláč nechytí ružovkastý nádych).

Prajeme dobrú chuť.