
Tipy na zdravé recepty
Jogurtový dezert s malinovým "coulis"

Ingrediencie
- 2 hrnčeky mrazených malín
- 2 PL trstinového cukru
- 8 PL ovsených vločiek
- 500 g bieleho jogurtu
- 1 PL medu
- 0,5 dl javorového sirupu
- maliny na ozdobenie
Samuel Michal Nagy | | | 5.C trieda
Postup
Najskôr si pripravíme "coulis". Do kastróla dáme rozvariť maliny s cukrom. Varíme ich, až kým nemajú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak hustá malinová omáčka - coulis. V sekacej nádobe rozdrvíme vločky. Na dno každého pohára dáme 2 lyžice vločiek a zalejeme ich malinovým "coulis". Potom pridáme vrstvu bieleho jogurtu, ktorý sme zmiešali s medom a javorovým sirupom. Na záver vrch pohárov ozdobíme trochou "coulis" a celými malinami. Podávame vychladené. Dobrú chuť :)