
Tipy na zdravé recepty
Kapustové vankúšiky

Ingrediencie
- 1/2 kapustnej hlavy
- 1-2 balenia ryžového papiera
- 1 veľká lyžica GHI masla
- 1 malá lyžička himalájskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
Karol Bilik | | | 4.A trieda
Postup
Kapustu najemno nakrájame. V hrnci roztopíme GHI maslo a nastrúhanú kapustu podusíme na masle do zlatista, pridáme himalájsku soľ a korenie. Ryžový papier po jednom namáčame 2-3 sekundy v nádobe s teplou vodou. Zmäknutý papier ihneď napĺňame podusenou kapustou a balíme do vankúšikov. Vankúšiky poukladáme na plech vyložený papierom. Vrch vankúšikov potrieme GHI maslom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 200-210°C po dobu cca 15-20 min.