
Tipy na zdravé recepty
Krakovské lievance

Ingrediencie
- 2 jablká, 90gramov masla, 100 gramov hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie, polovica lyžičky škorice, 1 lyžica cukru, 150 ml mlieka, 1 vajíčko, olej alebo maslo na pečenie, cukor na zdobenie
Ema Hrošovská | Zš s MŠ Gaštanová , Gaštanová 56, Žilina | Žilina | 3.B trieda
Postup
Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Ak je šupka tenká, netreba ich šúpať. Na panvici rozpustíme 30g masla a potom pridáme jablká, restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť. Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med, zvyšok masla, jablká, vajíčko a rozmixujeme. Na troche masla, prípadne aj nasucho, smažíme z oboch strán dozlatista. Podávame poprášené cukrom.