Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Kuracie prsia na smotane s petržlenovými haluškami

Kuracie prsia na smotane s petržlenovými haluškami

Ingrediencie

  • Halušky:
  • 750 g hrubej múky
  • 550 ml vody
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • zväzok petržlenovej vňate.
  • Mäso so smotanou:
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 3 šampiňóny
  • 1 pór
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • celozrnná múka,
Natália Hangurbadžová  |    |    |  6.A trieda

Postup

Halušky: Do nádoby dáme hrubú múku, 1 vajce, štipku soli a vodu podľa potreby, aby sme vypracovali vláčne cesto. Do cesta potom primiešame na drobno nakrájanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame. Ak posolená voda začne vrieť, urobíme halušky.
Mäso so smotanou: Kuracie mäso nakrájame na prúžky. Orestujeme ho na opečenej cibuľke a zalejeme vodou nad povrch mäsa. Trochu podusíme a pridáme nakrájanú zeleninu (papriku, pór, šampiňóny) a zľahka podusíme. Keď je mäso udusené a väčšina vody vyparená, pridáme smotanu a necháme prevariť. Dochutíme, ak treba zahustíme celozrnou múkou. Podávame s petržlenovými haluškami.