
Tipy na zdravé recepty
Ľadový šalát s cestovinami a tuniakom

Ingrediencie
- 400 g ľubovoľných cestovín
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
- 3 lyžice olivového oleja
- čerstvá uhorka
- 4 vajíčka natvrdo
- olivy
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- citrónová šťava
Lorin Amir | | | 5.B trieda
Postup
1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Scedíme a necháme odkvapkať.
2. Tuniaka scedíme.
3. Vychladnuté cestoviny preložíme do misy. Pridáme tuniaka, ktorého sme rozdrobili vidličkou na menšie kúsky a olivový olej. Uhorku ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Ochutíme soľou a korením, citrónovou šťavou a zľahka premiešame.
4. Ľadový šalát natrháme rukou na menšie kúsky a primiešame k cestovinám a tuniaku.
5. Natvrdo uvarené vajíčka rozkrojíme na ¼ a položíme navrch.