
Tipy na zdravé recepty
Losos s batátovými hranolkami, farebným šalátom, kešu a chilli dipom

Ingrediencie
- Losos: 200g losos, bylinkové korenie, citrónová šťava, olivový olej
- Pečené batáty: 2 ks batáty, soľ, vetvička rozmarínu, 1čl cesnakového korenia, olivový olej
- Šalát: hrsť ľadového šalátu, 70g balkánskeho syru, 3ks cherry paradajok, 1ks červenej cibule, 1ks farebnej papriky, polovica uhorky, 6ks reďkovky, slnečnicové semienka, olivový olej, soľ
- Chilli dip: strúčik cesnaku, chilli papričky,1 PL oliv.oleja, 1 čl hnedého cukru, 2 pl gréckeho jogurtu
- Kešu dip: hrsť kešu orechov, 2 pl gréckeho jogurtu, citrónová šťava, štipka soli, štipka bazalky, čierne korenie na dochutenie
Postup
Losos:
1. Lososa zbavíme kože, okoreníme zmesou bylinkového korenia
2. Na panvici rozohrejeme oliv.olej, pridáme plátky lososa a opekáme.
3.Hotového lososa dáme na tanier a pokvapkáme citrónovou šťavou
Batátové hranolky:
1. Batáty si očistíme a nakrájame pozdĺž misky.
2. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
3. Pridáme korenie a osolíme. Premiešame.
4. Potom poukladáme na plech, dáme do rúry a pečieme na 250 stupňov cca 30 min.
Farebný šalát:
1. Všetky suroviny si nakrájame na malé kúsky.
2. Dáme ich do misky, jemne pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme semienkami.
Chilli dip:
1. Pretlačíme si strúčik cesnaku do misky a nakrájame chilli papriky.
2. Všetky ostatné suroviny pridáme a poriadne všetko spolu rozmixujeme.
Kešu dip:
1. Všetky suroviny si dáme spolu do jednej misky a na hladko rozmixujeme.