Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Mäsko v cviklovej lodičke

Mäsko v cviklovej lodičke

Ingrediencie

  • 3 cvikle
  • 250 g mletého kuracieho, prípadne morčacieho mäsa
  • 100 g strúhaného syru eidam
  • soľ
  • čierne korenie
  • sladká paprika
  • 1 strúčik cesnaku
Arthur Kotian  |    |    |  7. A trieda

Postup

Mleté mäsko ochutíme soľou, korením, paprikou a strúčikom cesnaku. Zmes necháme odstáť v chladničke a zatiaľ si uvaríme cviklu. Po uvarení a vychladnutí ju rozdelíme na polovice. Vydlabeme vnútrajšok a naplníme ho mletým mäsom, poukladáme na tácku a dáme zapiecť do rúry na 45 minút pri teplote 170°C. Servírujeme na tanier, posypeme syrom a recept je hotový. Dobrú chuť!