Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Malinový dezert - raw cake

Malinový dezert - raw cake

Ingrediencie

  • KORPUS:
  • 1 šálka ľubovoľ. orechov
  • 1 šálka kokosu
  • 1/2 šálky hrozienok a ďatlí
  • SVETLÁ NÁPLŇ:
  • 1 a 1/2 šálky kešu orechov
  • 1/3 šálky kokosového oleja
  • 1/3 šálky medu
  • 1/3 šálky citrónovej šťavy
  • OVOCNÁ NÁPLŇ:
  • 200g malín (môžu byť aj mrazené)
  • ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ:
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 PL medu
  • 3 PL kakaa
  • 1 banán
Filip Detko  |  ZŠ Pavla Marcelyho, Drieňová 16, Bratislava  |  Bratislava  |  7.B. trieda

Postup

Kešu orechy počas noci namočíme.
Korpus: Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme, roztlačíme vo forme s priemerom cca 20 cm a uložíme do chladu.
Svetlá náplň: Scedené kešu orechy a ostatné ingrediencie rozmixujeme, preložíme do misky a opäť dáme do chladničky.
Ovocná náplň: Maliny rozmixujeme. Pridáme asi tretinu svetlej náplne a dôkladne premiešame. Ovocnú náplň rozotrieme na korpus a dáme stuhnúť do mrazničky. Na stuhnutú malinovú vrstvu rozotrieme svetlú náplň a opäť dáme zmraziť.
Čokoládový krém: Roztopený kokosový olej rozmixujeme s medom, kakaom a banánom. Krém rozotrieme na tortu, ktorú uskladníme v mrazničke. Pred podávaním necháme aspoň hodinu postáť pri izbovej teplote.
Dobrú chuť!