Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Mrkvové mafiny

Mrkvové mafiny

Ingrediencie

  • 250 g celozrnnej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 2 vajíčka
  • 90 ml oleja
  • 60 ml šťavy z pomaranča
  • 430 g strúhanej mrkvy
  • orechy (vlašské / kešu)
Martin Kettman  |    |    |  4.A trieda

Postup

Všetky suché suroviny zmiešame. V druhej miske rovnako zmiešame žĺtka, olej a šťavu a postupne ich primiešame k suchej zmesi. Nakoniec pridáme sneh z bielkov, nastrúhame mrkvu a vlašské orechy alebo kešu. Pečieme 45 minút pri teplote 170 ᵒC. Sú výborné! Ochutnali ich všetci spolužiaci v 4.A a naša pani učiteľka počas karnevalového pohostenia. Recept s veľkou radosťou posielame do tohto super projektu. Prajeme Vám „Dobrú chuť!“.
Vaši štvrtáci a učiteľka J. Buffová.