Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Mrkvový perkelt

Mrkvový perkelt

Ingrediencie

  • 1 kg mrkvy
  • 0,5 kg cibule
  • 1 PL sójovej omáčky
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • vajíčko
  • syr
  • soľ
Gabriela Žigová  |  Špeciálna ZŠ Rovníková 11, Košice  |  Košice  |  7.B trieda

Postup

Cibuľu nakrájame na tenké prúžky a speníme na solenom olivovom oleji. Pridáme mrkvu, chvíľu smažíme a pridáme aj koreniny (rozmarín len tak medzi prsty, sójovú omáčku a štipku čierneho korenia). Pod pokrievkou dusíme asi 20 minút, kým mrkva nezmäkne. Občas premiešame. Na tanieri posypeme strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.