Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Pepek námorník - halušky s ricottou

Pepek námorník - halušky s ricottou

Ingrediencie

  • Halušky:
  • 300 g špenátového pretlaku
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 100 ml mlieka (1,5 %)
  • 1 vajce
  • soľ
  • Ricottová omáčka:
  • 125 g syru ricotta
  • 125 g odtučneného jemného tvarohu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Jozef Čendula  |  ZŠ s MŠ Ľubeľa 161, Ľubeľa  |  Ľubeľa  |  6.A trieda

Postup

Špenátový pretlak si pre urýchlenie prípravy môžeme kúpiť v obchode alebo si ho doma pripravíme čerstvý. Všetky suroviny na halušky si v miske vymiešame na hladké, stredne husté cesto (ak sa vám bude zdať cesto riedke, pridajte viac múky, ak náhodou husté, pridajte viac mlieka). V hrnci vodu mierne osolíme a privedieme k varu. Cez sitko na halušky si z cesta tvoríme halušky a varíme cca 5 minút. Následne ich zalejeme a premiešame s ricottovou plnkou, ktorú sme si predtým vymiešali s ostatnými surovinami na plnku. Dobrú chuť!