Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Ingrediencie

  • 50 lístkov medvedieho cesnaku, 50 g orechov, 50 g syra Grana Padano, 60 ml olivového oleja
Timea Slišková  |  Základná škola Nacina Ves, č. 63, Nacina Ves, č.63, Nacina Ves  |  Nacina Ves  |  6. A trieda

Postup

Umyté lístky medvedieho cesnaku pokrájame. Všetky suroviny dáme do mixéra a vymixujeme na pastu. Pesto môžeme použiť na prípravu raňajok - s pečivom, vajíčkom a zeleninou. Druhá možnosť je použiť pesto na prípravu cestovín. Cestoviny (penne, špagety...) uvaríme v osolenej vode podľa návodu, po uvarení zmiešame cestoviny s pestom a podávame.