
Tipy na zdravé recepty
Plnené tortily

Ingrediencie
- 4 tortilly
- 200g šunky
- paradajky
- zelená paprika
- hlávkový šalát
- cibuľa
- cesnak
- bazalka
- kečup
- biely jogurt
Sabina Balintová | | | 8.C trieda
Postup
Šunku nakrájame, polejeme olejom a posypeme bazalkou, dobre premiešame a necháme chvíľu marinovať. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Potom do nej pridáme šunku, prudko opražíme, pridáme zeleninovú zmes, osolíme, podlejeme troškou vody a podusíme. Pripravíme si dresing na potieranie placiek – biely jogurt zmiešame s cesnakom a pridáme kečup. Placky potrieme dresingom a necháme ich trocha postáť, aby zvlhli (kvôli zabaľovaniu). Do stredu na dresing naložíme cca 2-3 kopcovité polievkové lyžice dusenej zeleniny so šunkou a navrch pokrájaný šalát alebo čínsku kapustu so zelenou paprikou. Zabalíme a podávame ozdobené ľubovoľnou zeleninou.