Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Plnené tortily

Plnené tortily

Ingrediencie

  • 4 tortilly
  • 200g šunky
  • paradajky
  • zelená paprika
  • hlávkový šalát
  • cibuľa
  • cesnak
  • bazalka
  • kečup
  • biely jogurt
Sabina Balintová  |    |    |  8.C trieda

Postup

Šunku nakrájame, polejeme olejom a posypeme bazalkou, dobre premiešame a necháme chvíľu marinovať. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Potom do nej pridáme šunku, prudko opražíme, pridáme zeleninovú zmes, osolíme, podlejeme troškou vody a podusíme. Pripravíme si dresing na potieranie placiek – biely jogurt zmiešame s cesnakom a pridáme kečup. Placky potrieme dresingom a necháme ich trocha postáť, aby zvlhli (kvôli zabaľovaniu). Do stredu na dresing naložíme cca 2-3 kopcovité polievkové lyžice dusenej zeleniny so šunkou a navrch pokrájaný šalát alebo čínsku kapustu so zelenou paprikou. Zabalíme a podávame ozdobené ľubovoľnou zeleninou.