
Tipy na zdravé recepty
Pohánkové fašírky s brokolicou

Ingrediencie
- hrnček pohánky
- hrnček a pol vriacej vody
- mladá cibuľka
- cibuľa
- cesnak
- celé čierne korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
- medvedí cesnak
- syr
- strúhanka
- olej
- vajce
Nina Mihalčinová | | | 4.D trieda
Postup
Pohánku uvaríme tak, že ju najskôr prelejeme vodou, zalejeme vriacou vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, ochutíme soľou, korením a varíme 10 minút. Vypneme a necháme dôjsť prikryté pokrývkou. Medzitým si uvaríme brokolicu, narežeme ju na malé kúsky alebo pomelieme. Do vychladenej pohánky pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľku, medvedí cesnak, korenie, soľ, nastrúhaný syr a vajíčko. Ak sa nám cesto bude rozpadávať, pridáme ešte jedno vajce, prípadne strúhanku. Z hmoty vytvarujeme fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke a opečieme na oleji. Druhou, zdravšou alternatívou je fašírky upiecť v rúre. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom.