Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Pohánkové fašírky s brokolicou

Pohánkové fašírky s brokolicou

Ingrediencie

  • hrnček pohánky
  • hrnček a pol vriacej vody
  • mladá cibuľka
  • cibuľa
  • cesnak
  • celé čierne korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • medvedí cesnak
  • syr
  • strúhanka
  • olej
  • vajce
Nina Mihalčinová  |  ZŠ Krosnianska 4, Košice  |  Košice  |  4.D trieda

Postup

Pohánku uvaríme tak, že ju najskôr prelejeme vodou, zalejeme vriacou vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, ochutíme soľou, korením a varíme 10 minút. Vypneme a necháme dôjsť prikryté pokrývkou. Medzitým si uvaríme brokolicu, narežeme ju na malé kúsky alebo pomelieme. Do vychladenej pohánky pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľku, medvedí cesnak, korenie, soľ, nastrúhaný syr a vajíčko. Ak sa nám cesto bude rozpadávať, pridáme ešte jedno vajce, prípadne strúhanku. Z hmoty vytvarujeme fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke a opečieme na oleji. Druhou, zdravšou alternatívou je fašírky upiecť v rúre. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom.