
Tipy na zdravé recepty
Polievka z červenej šošovice

Ingrediencie
- 200 g červenej šošovice, 200 g zemiakov, 200 g mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 1 PL olivového oleja,
- 1,5 l vody, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej sladkej papriky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL drvenej rasce
Karin Potanková | ZŠ s MŠ, Stará Bystrica 680, 680, Stará Bystrica | Stará Bystrica | IV.A trieda
Postup
Zemiaky a mrkvu nastrúhame na drobno. Vo väčšom hrnci na olivovom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhané zemiaky a mrkvu. Za stáleho miešania všetko spolu restujeme 3 minúty. Potom pridáme premytú šošovicu, 1,5 l vody, soľ a všetky koreniny. Premiešame a varíme 15 minút. Keď je šošovica rozvarená, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Pri servírovaní môžeme pridať lyžicu gréckeho jogurtu, bylinky podľa chuti a kurkumu.
Prajem dobrú chuť.