
Tipy na zdravé recepty
Prosová torta s čerstvým ovocím

Ingrediencie
- 2 poháre prosa
- 1 - 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice javorového sirupu
- Jahodový lekvár
- Čerstvé sezónne ovocie – my sme použili čučoriedky a hrozno
- Mätové lístky na ozdobu
- Krém:
- 250g Vegan krém (na štýl mascarpone)
- Kakao – podľa chuti, 1 kávová lyžička škorice
- Javorový sirup – opäť podľa chuti
Postup
1. Dva poháre prosa dobre rozvaríme, nadbytočnú vodu zlejeme a pridáme 1 - 2 polievkové lyžice kokosového oleja a 2 polievkové lyžice javorového sirupu. Vymiešame a v okrúhlej tortovej forme (s priemerom 20cm) zmes zarovnáme a dáme zapiecť do rúry na 180°C, pokým vrch nie je iba trošku hnedý (cca 20 minút). Cesto nemá byť vysušené, ale má držať pokope a nerozpadávať sa.
2. Medzitým si pripravíme krém – vymiešame Vegan krém s kakaom, škoricou a javorovým sirupom do jemného krému.
3. Polovychladnuté zapečené proso rozrežeme po obvode na dve polovice a spodný diel natrieme jahodovým lekvárom a opäť spojíme dokopy.
4. Na úplne vychladnutý vrchný diel prosa natrieme ďalšiu vrstvu lekváru a pripravený krém.
5. Navrch naukladáme čerstvé sezónne ovocie a ozdobíme mätovými lístkami.
Prajeme dobrú a zdravú chuť!