Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Prosová torta s čerstvým ovocím

Prosová torta s čerstvým ovocím

Ingrediencie

  • 2 poháre prosa
  • 1 - 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • Jahodový lekvár
  • Čerstvé sezónne ovocie – my sme použili čučoriedky a hrozno
  • Mätové lístky na ozdobu
  • Krém:
  • 250g Vegan krém (na štýl mascarpone)
  • Kakao – podľa chuti, 1 kávová lyžička škorice
  • Javorový sirup – opäť podľa chuti
Marína Slivová  |  Základná škola Mateja Lechkého, Jána Pavla II 1, Košice  |  Košice  |  3.A trieda

Postup

1. Dva poháre prosa dobre rozvaríme, nadbytočnú vodu zlejeme a pridáme 1 - 2 polievkové lyžice kokosového oleja a 2 polievkové lyžice javorového sirupu. Vymiešame a v okrúhlej tortovej forme (s priemerom 20cm) zmes zarovnáme a dáme zapiecť do rúry na 180°C, pokým vrch nie je iba trošku hnedý (cca 20 minút). Cesto nemá byť vysušené, ale má držať pokope a nerozpadávať sa.

2. Medzitým si pripravíme krém – vymiešame Vegan krém s kakaom, škoricou a javorovým sirupom do jemného krému.

3. Polovychladnuté zapečené proso rozrežeme po obvode na dve polovice a spodný diel natrieme jahodovým lekvárom a opäť spojíme dokopy.

4. Na úplne vychladnutý vrchný diel prosa natrieme ďalšiu vrstvu lekváru a pripravený krém.

5. Navrch naukladáme čerstvé sezónne ovocie a ozdobíme mätovými lístkami.

 

Prajeme dobrú a zdravú chuť!