
Tipy na zdravé recepty
Pudingovo-ovocná nepečená torta

Ingrediencie
- BeBe keksy svetlé, tmavé (3+3 balíky)
- 4 ks zlatého klasu
- 250 g BB kakaového pudingu
- 2 l mlieka
- 8 PL trstinového cukru
- zavárané ríbezle
- zavárané černice
- 5 ks červeného tortového želé
Postup
Na menší plech rozložíme svetlé bebe keksy. Černice a ríbezle scedíme, šťavu odložíme. Na bebe keksy poukladáme černice. Z litra mlieka, 4 zlatých klasov a 4 PL trstinového cukru uvaríme hustý puding. Opatrne vylejeme na keksy s černicami. Do pudingu naukladáme ríbezle. Na puding uložíme tmavé keksy. Z litra mlieka a kakaového BB pudingu, 4 PL trstinového cukru uvaríme hustý puding. Vylejeme na keksy. Do pudingu naukladáme ríbezle a černice. Na puding striedavo naukladáme keksy ako šachovnicu biele, kakaové. Necháme vychladnúť. Černicovú a ríbezľovú šťavu zmiešame a doplníme 1 litrom vody. Pridáme 5 balíčkov červeného tortového želé a povaríme asi 3 minúty. Želatínu odstavíme a za občasného premiešania necháme troška vychladnúť. Ešte teplou želatínou zalejeme bebe keksy. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie z večera do rána.