Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

RECEPT na kačacie prsia

RECEPT na kačacie prsia

Ingrediencie

  • kačacie prsia
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • cesnakový prášok
  • lyžička kuracieho vývaru
  • lyžica masti
  • vetvička rozmarínu
Simona Kottnerová  |    |    |  7.A trieda

Postup

Jedlo, ktoré na prvý pohľad nemá nič spoločné so zdravou stravou, ale nie je to pravda. Kačacie prsia sú robené metódou sous vide, tzn. mäsko pripravované vo vákuu pri nízkej teplote cca 70°C a varí sa niekoľko hodín. Kačacie prsia dobre umyjeme a osušíme. Potom osolíme, okoreníme, posypeme rascou a cesnakovým práškom (nepoužívame čerstvý, lebo pri tejto metóde varenia nechutí dobre). Do sáčku pridáme lyžičku kuracieho vývaru a lyžicu masti (najlepšie kačacej) a malú vetvičku rozmarínu. Zavákuujeme a necháme 2 hod. odležať v chladničke. Varíme vo vodnom kúpeli pri 72°C 10 hod. Po uvarení sáčky prudko schladíme v ľade. Takto pripravené mäso môžeme skladovať v chladničke s teplotou do 1°C do 14 dní. Kačacie prsia pred podávaním vyberieme zo sáčku, osušíme a krátko opečieme na 220°C. Červená kapusta ako príloha je pripravená na karamelovom základe s cibuľkou a dochutená citrónovou šťavou, soľou a rascou. Prílohou k mäsku s červenou kapustou môžu byť jemne omastené lokše alebo knedľa, či už zemiaková, žemľová alebo varená.