Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Špaldové chlebíčky s tvarohovou nátierkou

Špaldové chlebíčky s tvarohovou nátierkou

Ingrediencie

  • CHLEBÍK:
  • 225 dkg celozrnnej špaldovej múky
  • 225 dkg bielej špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ litra vody
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • NÁTIERKA:
  • tvaroh
  • biely Cottage cheese
  • čerstvé maslo
  • štipka červenej papriky
  • drvená rasca
Darina Stankovičová  |    |    |  7.A trieda

Postup

CHLEBÍK:
Oba druhy múky, cukor, soľ, vodu a sódu bikarbónu dobre vymiešame drevenou vareškou, spojenú hmotu vlejeme do kuchynského robota a krátko mixujeme v uzavretej nádobe. Rúru si medzitým predhrejeme na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do formy vylejeme cesto na špaldový chlieb a cez stred urobíme ryhu, aby chlieb nepopraskal a vložíme do predhriatej rúry. Po 55 minútach rúru vypneme a ešte 5 minút chlieb necháme v rúre. Vyberieme, necháme vychladnúť a po vychladnutí zabalíme chlieb do látkovej kuchynskej utierky. Vychladnutý chlieb nakrájame na 1 cm široké kúsky. Zatiaľ si urobíme tvarohovú nátierku a ozdobíme cibuľkou. Podávame s mätovým čajom bez cukru, poprípade trstinovým cukrom a citrónom.

TVAROHOVÁ NÁTIERKA:
Tvaroh, čestvé maslo a biely Cottage cheese za pomoci vidličky zmiešame zo štipkou červenej papriky a drvenou rascou. Nakoniec dozdobíme chlebíčky na kolieska nakrájanou bielou a zelenou cibuľkou.