
Tipy na zdravé recepty
Špaldové chlebíčky s tvarohovou nátierkou

Ingrediencie
- CHLEBÍK:
- 225 dkg celozrnnej špaldovej múky
- 225 dkg bielej špaldovej múky
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička soli
- ½ litra vody
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- NÁTIERKA:
- tvaroh
- biely Cottage cheese
- čerstvé maslo
- štipka červenej papriky
- drvená rasca
Postup
CHLEBÍK:
Oba druhy múky, cukor, soľ, vodu a sódu bikarbónu dobre vymiešame drevenou vareškou, spojenú hmotu vlejeme do kuchynského robota a krátko mixujeme v uzavretej nádobe. Rúru si medzitým predhrejeme na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do formy vylejeme cesto na špaldový chlieb a cez stred urobíme ryhu, aby chlieb nepopraskal a vložíme do predhriatej rúry. Po 55 minútach rúru vypneme a ešte 5 minút chlieb necháme v rúre. Vyberieme, necháme vychladnúť a po vychladnutí zabalíme chlieb do látkovej kuchynskej utierky. Vychladnutý chlieb nakrájame na 1 cm široké kúsky. Zatiaľ si urobíme tvarohovú nátierku a ozdobíme cibuľkou. Podávame s mätovým čajom bez cukru, poprípade trstinovým cukrom a citrónom.
TVAROHOVÁ NÁTIERKA:
Tvaroh, čestvé maslo a biely Cottage cheese za pomoci vidličky zmiešame zo štipkou červenej papriky a drvenou rascou. Nakoniec dozdobíme chlebíčky na kolieska nakrájanou bielou a zelenou cibuľkou.