
Tipy na zdravé recepty
Špenátové halušky

Ingrediencie
- Halušky:
- 4 väčšie zemiaky
- čerstvý špenát
- hladká múka na zhustenie
- soľ
- Omáčka:
- šľahačková smotana
- syr tavený
- syr plesnivý
- Podľa chuti:
- slanina alebo mäso (kuracie prsia)
Vanessa Poliaková | | | 5.C trieda
Postup
Zemiaky nastrúhame, špenát rozmixujeme a pridáme k zemiakom. Zahustíme múkou a osolíme. Uvaríme vo vriacej vode a po vyplávaní precedíme. Do hrnca dáme šľahačkovú smotanu, nalámeme plesnivý syr a po rozpustení pridáme tavený syr. Mäso položíme na panvicu s trochou oleja, osolíme, okoreníme, opečieme 4 min. z oboch strán, potom nakrájame na pásiky a dáme na halušky s omáčkou.