Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Špenátové halušky

Špenátové halušky

Ingrediencie

  • Halušky:
  • 4 väčšie zemiaky
  • čerstvý špenát
  • hladká múka na zhustenie
  • soľ
  • Omáčka:
  • šľahačková smotana
  • syr tavený
  • syr plesnivý
  • Podľa chuti:
  • slanina alebo mäso (kuracie prsia)
Vanessa Poliaková  |    |    |  5.C trieda

Postup

Zemiaky nastrúhame, špenát rozmixujeme a pridáme k zemiakom. Zahustíme múkou a osolíme. Uvaríme vo vriacej vode a po vyplávaní precedíme. Do hrnca dáme šľahačkovú smotanu, nalámeme plesnivý syr a po rozpustení pridáme tavený syr. Mäso položíme na panvicu s trochou oleja, osolíme, okoreníme, opečieme 4 min. z oboch strán, potom nakrájame na pásiky a dáme na halušky s omáčkou.