
Tipy na zdravé recepty
Štrúdľa z lístkového cesta

Ingrediencie
- lístkové cesto
- jablká
- cukor
- hladká múka
- škorica
- hrozienka
- maslo
- strúhanka alebo postrúhané medovníky
- vajíčko na potretie
Natália Tóthová | | | 1.PrŠ trieda
Postup
Jablká si očistíme a nastrúhame. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik a začneme vrstviť . Na cesto dáme trošku strúhanky. Na to rovnomerne rozložíme jablká. Posypeme cukrom, škoricou a hrozienkami. Po celom ceste postrúhame medovníky. Nakoniec striedavo poukladáme kúsky masla. Opatrne zvinieme a preložíme na pekáč. Cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.
Môžeme pripraviť tvar krokodíla tak, že jablká navrstvíme iba v strede a kraje cesta narežeme na pásiky, ktoré striedavo prekladáme cez seba. Na oči dáme orechy.