Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Štrúdľa z lístkového cesta

Štrúdľa z lístkového cesta

Ingrediencie

  • lístkové cesto
  • jablká
  • cukor
  • hladká múka
  • škorica
  • hrozienka
  • maslo
  • strúhanka alebo postrúhané medovníky
  • vajíčko na potretie
Natália Tóthová  |  Spojená škola v Dubnici nad Váhom, Školská 386/1, Dubnica nad Váhom  |  Dubnica nad Váhom  |  1.PrŠ trieda

Postup

Jablká si očistíme a nastrúhame. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik a začneme vrstviť . Na cesto dáme trošku strúhanky. Na to rovnomerne rozložíme jablká. Posypeme cukrom, škoricou a hrozienkami. Po celom ceste postrúhame medovníky. Nakoniec striedavo poukladáme kúsky masla. Opatrne zvinieme a preložíme na pekáč. Cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.
Môžeme pripraviť tvar krokodíla tak, že jablká navrstvíme iba v strede a kraje cesta narežeme na pásiky, ktoré striedavo prekladáme cez seba. Na oči dáme orechy.