
Tipy na zdravé recepty
Tuniaková nátierka

Ingrediencie
- 3x 120g tuniaka vo vlastnej šťave
- 150g jemného polotučného tvarohu alebo masla
- 1 lyžica horčice
- 3 ks uvarených vajíčok na tvrdo
- 1 ks cibule /šarlotka/
- štipka soli, korenia
- nadrobno nakrájaná pažítka
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Lucia Gerberyová | Základná škola s materskou školou, Čeľadice 87, Čeľadice | Čeľadice | 4 trieda
Postup
Túto jednoduchú nátierku miluje snáď každý. Výnimočná je tým, že sme namiesto masla použili jemný tvaroh, čím je plná bielkovín.
Tuniaka vidličkou zmiešame s tvarohom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku /šalotku/, lyžicu horčice, najemno nakrájané uvarené vajce. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením, kvapkou citrónovej šťavy. Dozdobíme pažítkou a môžeme sa pustiť do ochutnávania. Podávame s celozrnným pečivom.
Dobrú chuť!