Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

Ingrediencie

  • 3x 120g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 150g jemného polotučného tvarohu alebo masla
  • 1 lyžica horčice
  • 3 ks uvarených vajíčok na tvrdo
  • 1 ks cibule /šarlotka/
  • štipka soli, korenia
  • nadrobno nakrájaná pažítka
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
Lucia Gerberyová  |  Základná škola s materskou školou, Čeľadice 87, Čeľadice   |  Čeľadice   |  4 trieda

Postup

Túto jednoduchú nátierku miluje snáď každý. Výnimočná je tým, že sme namiesto masla použili jemný tvaroh, čím je plná bielkovín.

Tuniaka vidličkou zmiešame s tvarohom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku /šalotku/, lyžicu horčice, najemno nakrájané uvarené vajce. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením, kvapkou citrónovej šťavy. Dozdobíme pažítkou a môžeme sa pustiť do ochutnávania. Podávame s celozrnným pečivom.

Dobrú chuť!