
Tipy na zdravé recepty
Tvarohová nátierka

Ingrediencie
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- 1 čerstvá mrkva
- 3 kyslé sterilizované uhorky
- 1 malá cibuľa
- 100 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany (pre menej zdravú verziu môže byť aj tatárska omáčka)
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- soľ
- mleté čierne korenie
Tadeáš Mikluš | | | 6.A trieda
Postup
Do misky dáme tvaroh, najemno nastúhanú mrkvu, nastrúhané sterilizované uhorky, nadrobno nakrájanú cibuľku a najemno nakrájané alebo nastrúhané vajíčka. Celú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme 100 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.. Všetko spolu dobre premiešame. Ak sa nám zmes zdá hustá, pridáme ešte viac jogurtu alebo smotany. Podávame na celozrnnom pečive ozdobené zeleninou.