Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Vegetariánske fašírky

Vegetariánske fašírky

Ingrediencie

  • 1 konzerva kukurice
  • 4 väčšie mrkvy
  • 1 malý zeler
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 PL horčice
  • zeleninový vývar
  • korenie: majorán, čierne korenie, mletá sladká paprika
  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 2 vajcia
Lenka Valchoňová  |    |    |  6.B trieda

Postup

Mrkvu a zeler na jemno postrúhame, pridáme kukuricu a dusíme asi 10 min. Počas dusenia pridáme korenie a horčicu podľa chuti. Cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak ošúpeme a pretlačíme. Opekáme na horúcom oleji do zlata. Priložíme zeleninu a spolu dusíme ďalších 10 minút. Potom panvicu odstavíme a jej obsah presypeme do veľkej nádoby. Pridáme dve vajcia a všetko spolu vymiešame do riedkeho cesta. Postupne pridávame ovsené vločky, až kým nám nevznikne hutné cesto, z ktorého je možné vytvarovať fašírky. Fašírky uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo pretláčanými zemiakmi s pažítkou.