Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zdravý ryžový nákyp

Zdravý ryžový nákyp

Ingrediencie

  • 100 g guľatej ryže natural
  • 300 ml sójového mlieka
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 hrnček strúhaných jabĺk
  • stévia tekutá (podľa potreby)
  • 1 štipka morskej soli
Miroslav Girga  |    |    |  4.A trieda

Postup

1. Opláchnutú ryžu dáme variť do sójového mlieka a mierne osolíme. Varíme na miernom ohni za občasného miešania. Podľa potreby dolievame sójové mlieko.
2. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme uvarenú ryžu v mlieku, posypeme škoricou a pokvapkáme tekutou stéviou.
3. Na ryžu navrstvíme strúhané jablká.
4. Znova navrstvíme ryžovú zmes , opäť posypeme škoricou, pokvapkáme tekutou stéviou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 20 minút.