
Tipy na zdravé recepty
Zeleninová polievka

Ingrediencie
- pór, mrkva, petržlen, cibuľa, hrášok, petržlenová vňať, cesnak, krupica, vajíčko, olej,
- zeleninové ochucovadlo, soľ
Sára Víglašová | Základná škola s materskou školou Hronské Kľačany , Hronské Kľačany 322, Levice | Levice | 4. trieda
Postup
Na miernom ohni v hrnci osmažíme pór nakrájaný na kolieska, pokrájanú cibuľu a pretlačený
cesnak. Potom pridáme mrkvu a petržlen pokrájané na kúsky. Podusíme spolu, zalejeme vodou
a podľa chuti posolíme, alebo môžeme pridať aj zeleninové dochucovadlo. Keď máme zeleninu už
skoro uvarenú, pridáme hrášok. Kým sa to spolu bude variť, pripravíme si krupicové halušky. Do
krupice rozbijeme vajíčko, a vytvoríme hmotu. Strúhaním na veľkom strúhadle vytvoríme halušky,
ktoré na konci varenia vhodíme do hrnca. Pred podávaním si dochutíme polievku pokrájanou
petržlenovou vňatkou. Dobrú chuť!