Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Ingrediencie

  • bešamel
  • 300 ml mlieka
  • 5 PL hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 téglik kyslej pochúťkovej smotany
  • soľ
  • 8 lasagní
  • 100 g zaváraných šampiónov
  • 2 paradajky
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 50 g brokolice
  • 50 g póru
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 100 g tvrdého syra
  • korenie
Samuel Gradina  |    |    |  7.A trieda

Postup

1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a premiešame. K zmesi postupne pridávame mlieko a vymiešame tak, aby sa nám nevytvorili hrudky. Na záver do bešamelu vmiešame kyslú smotanu a osolíme.
2. Cestovinové plátky predvaríme do polomäkka. Pór, paradajky a brokolicu opláchneme a pokrájame na menšie kúsky. Kukuricu a šampiňóny precedíme a opláchneme.
3. Zapekaciu misku vymastíme a na dno prilejeme trošku bešamelu. Potom vrstvíme cestoviny, zeleninu, bešamel, cestoviny a paradajkový pretlak, ktorý osolíme. Takto budeme pokračovať, až kým sa nám neminú všetky ingrediencie. Ukončíme plátkami lasagní a bešamelom.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 160°C približne 30 minút. Tesne pred dopečením ešte posypeme strúhaným syrom. Prajeme dobrú chuť!