Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zeleninovo-morčacie rizoto

Zeleninovo-morčacie rizoto

Ingrediencie

  • 200 g ryže
  • 200 g mrazenej zeleniny
  • 500 g morčacích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 0,1 l oleja
  • 0,7 l vody
  • soľ
  • vegeta
  • rasca
  • sladká mletá červená paprika
  • syr na ozdobu
Karin Ščecinová  |    |    |  4.C trieda

Postup

1. Na oleji opražíme ryžu, osolíme, pridáme vegetu a zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody. Ryžu varíme, kým sa voda neodparí - cca 15 minút.
2. V druhom hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky a opekáme, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, vegetu, rascu a červenú papriku. Premiešame a podlejeme asi 2 dl vody. Hrniec prikryjeme a dusíme domäkka - cca 15 minút. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme ešte 5 minút.
3. Ryžu aj mäso po dovarení necháme asi 5 minút odkryté vychladnúť. Potom všetko zmiešame dokopy. Môžeme servírovať. Na hotové rizoto môžeme nastrúhať tvrdý syr.
Dobrú chuť :)