
Tipy na zdravé recepty
Zeleninový šalát s gorgonzolou a orechami

Ingrediencie
- 80 g šalátovej uhorky
- 120 g paradajok
- 20 g listového šalátu
- 20 g jarnej cibuľky
- 20 g reďkovky
- štipka soli
- 30 ml octu balzamiko
- 50 ml olivového oleja
- 70 g syru gorgonzola
- 20 g vlašských orechov
- čerstvá bazalka
Ela Hrabalíková | | | 4.C trieda
Postup
Očistenú uhorku nakrájame spolu s paradajkou. Pridáme nakrájanú cibuľku. olivový olej vymiešame s balzamikovým octom a nasekanými listami bazalky. Jemne osolíme a premiešame spolu s pripravenou zeleninou. Zeleninu dáme na tanier, na ňu kúsky syra a nasekané orechy. Podávame s tmavým pečivom.