Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Ingrediencie

  • 1 zeler
  • 3 PL tvarohu
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korene
  • mletá červená sladká paprika
  • petržlenová vňať – podľa chuti
  • 1 celozrnná bageta
Viktória Novická  |  Cirkevná základná škola sv.Gorazda, Solivarská 49, Prešov  |  Prešov  |  6.A trieda

Postup

1. Zeler očistíme a postrúhame na drobno, kto sa so zelerom nekamaráti, môže ho pár minút povariť, ale nie rozvariť (varením sa stráca jeho typická vôňa a nielen to ... ).
2. V miske zmiešame tvaroh a jogurt (alebo kyslú smotanu), pridáme trochu citrónovej šťavy a vymiešame.
3. Pridáme nastrúhané vajíčka uvarené na tvrdo a na drobno nastrúhaný zeler.
4. Pre farbu pridáme červenú papriku a pre krásu a zdravie petržlenovú vňať.
5. Dobre zamiešame, okoreníme, osolíme a ochutnáme. Ak je to potrebné, môžeme pridať podľa svojej chuti viac smotany alebo tvarohu.
6. Dáme do chladu, pretože nátierka je lepšia, keď hodinku odleží.
7. Podávame s chlebom, bagetou a zeleninou.