
Tipy na zdravé recepty
Zelerová nátierka

Ingrediencie
- 1 zeler
- 3 PL tvarohu
- 4 PL bieleho jogurtu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 natvrdo uvarené vajcia
- soľ
- mleté čierne korene
- mletá červená sladká paprika
- petržlenová vňať – podľa chuti
- 1 celozrnná bageta
Viktória Novická | | | 6.A trieda
Postup
1. Zeler očistíme a postrúhame na drobno, kto sa so zelerom nekamaráti, môže ho pár minút povariť, ale nie rozvariť (varením sa stráca jeho typická vôňa a nielen to ... ).
2. V miske zmiešame tvaroh a jogurt (alebo kyslú smotanu), pridáme trochu citrónovej šťavy a vymiešame.
3. Pridáme nastrúhané vajíčka uvarené na tvrdo a na drobno nastrúhaný zeler.
4. Pre farbu pridáme červenú papriku a pre krásu a zdravie petržlenovú vňať.
5. Dobre zamiešame, okoreníme, osolíme a ochutnáme. Ak je to potrebné, môžeme pridať podľa svojej chuti viac smotany alebo tvarohu.
6. Dáme do chladu, pretože nátierka je lepšia, keď hodinku odleží.
7. Podávame s chlebom, bagetou a zeleninou.