
Tipy na zdravé recepty
Zubáč s letným šalátom

Ingrediencie
- zubáč - filet s kožou
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- tymián
- limetka
- maslo
- olivový olej
- rukola
- fenikel
- cherry paradajky
Nina Cuperová | | | 6.B trieda
Postup
Zubáča okoreníme soľou a čiernym korením. Na panvicu dáme olivový olej a zubáča opečieme z oboch strán (cca 3 minúty spolu z bylinkami). Rybu vyberieme a necháme odpočívať na teplom tanieri. Do výpeku vytlačíme šťavu z jednej limetky. Pridáme cherry paradajky a povaríme cca 1 minútu. Na konci pridáme štvrť masla a odstavíme z plameňa. Začneme servírovať. Do stredu taniera dáme rukolu s nastrúhaným feniklom. Pridáme upečenú rybu a prelejeme pripravenou omáčkou.