Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zubáč s letným šalátom

Zubáč s letným šalátom

Ingrediencie

  • zubáč - filet s kožou
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • tymián
  • limetka
  • maslo
  • olivový olej
  • rukola
  • fenikel
  • cherry paradajky
Nina Cuperová  |    |    |  6.B trieda

Postup

Zubáča okoreníme soľou a čiernym korením. Na panvicu dáme olivový olej a zubáča opečieme z oboch strán (cca 3 minúty spolu z bylinkami). Rybu vyberieme a necháme odpočívať na teplom tanieri. Do výpeku vytlačíme šťavu z jednej limetky. Pridáme cherry paradajky a povaríme cca 1 minútu. Na konci pridáme štvrť masla a odstavíme z plameňa. Začneme servírovať. Do stredu taniera dáme rukolu s nastrúhaným feniklom. Pridáme upečenú rybu a prelejeme pripravenou omáčkou.