Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Zubáč v bylinkovom peste

Zubáč v bylinkovom peste

Ingrediencie

  • hocijaká ryba (my sme dali zubáča a pstruha)
  • 250 g zeleniny (mrazená alebo čerstvá)
  • asi 5 menších zemiakov
  • 2 pláty masla
  • olivový olej
  • zväzok petržlenovej vňate
  • rôzne bylinky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • vegeta
  • mletý kmín do zemiakov
Nina Halačková  |    |    |  5.B trieda

Postup

Najskôr si urobíme pesto alebo bylinkovú zmes. Do misky dáme olivový olej, dva strúčiky cesnaku, nakrájanú petržlenovú vňať, rôzne bylinky (bazalku, oregano, majoránku,...) a soľ podľa chuti. Následne všetko poriadne premiešame. Keď je zmes hotová, potrieme ňou umytú rybu a položíme na pripravený plech. Môžeme ešte trošku pokvapkať olivovým olejom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si predhriali na 200 ͦ C. Necháme piecť približne 20 minút. Ďalej si na panvici pripravíme zeleninu. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme zeleninu, podlejeme troškou vody, osolíme, dochutíme troškou vegety a necháme dusiť do polomäkka. Ošúpeme zemiaky si dáme v celku variť, osolíme ich a pridáme mletý kmín. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich, položíme na ne 2 plátky masla a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Ak je rybička hotová, servírujeme ju spolu s dusenou zeleninou a varenými zemiakmi. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a mesiačikom citrónu.