
Tipy na zdravé recepty
Cuketový tatarák s cícerovými plackami

Ingrediencie
- Na 2 porcie potrebujeme:
- 400 g cuketa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 ČL dijónska horčica
- 1/2 ČL soľ
- 1ČL sójová omáčka
- 2ČL domáci kečup
- 1/4 ČL mleté čierne korenie
- 1PL olivový olej
- mikrobyliny červenej reďkovky
- varená cvikla
- petržlenová vňať
- cícerová múka, soľ, korenie, 1PL olivový olej
- voda
Alexandra Vajcíková | Nižný Klátov, Klátovská 56, Nižný Klátov | Nižný Klátov | 5 trieda
Postup
Cuketu dobre umyjeme a aj so šupkou nastrúhame najemno. Osolíme a necháme 5 minút odležať, aby pustila čo najviac vody. Cuketu vyžmýkame. Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme postupne ostatné suroviny vrátane cukety a zmes dusíme 7-8 minút. Dokoreníme podľa chuti.
Cícerové placky pripravíme zmiešaním cícerovej múky, vody, soli a čierneho korenia. Opečieme na olivovom oleji a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podávame posypané mikrobylinami z červenej redkvičky. Tanier dozdobíme plátkami varenej cvikly.