Tipy na zdravé recepty

Tipy na zdravé recepty

Cuketový tatarák s cícerovými plackami

Cuketový tatarák s cícerovými plackami

Ingrediencie

  • Na 2 porcie potrebujeme:
  • 400 g cuketa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 2 ČL dijónska horčica
  • 1/2 ČL soľ
  • 1ČL sójová omáčka
  • 2ČL domáci kečup
  • 1/4 ČL mleté čierne korenie
  • 1PL olivový olej
  • mikrobyliny červenej reďkovky
  • varená cvikla
  • petržlenová vňať
  • cícerová múka, soľ, korenie, 1PL olivový olej
  • voda
Alexandra Vajcíková  |  Nižný Klátov, Klátovská 56, Nižný Klátov  |  Nižný Klátov  |  5 trieda

Postup

Cuketu dobre umyjeme a aj so šupkou nastrúhame najemno. Osolíme a necháme 5 minút odležať, aby pustila čo najviac vody. Cuketu vyžmýkame. Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme postupne ostatné suroviny vrátane cukety a zmes dusíme 7-8 minút. Dokoreníme podľa chuti.

Cícerové placky pripravíme zmiešaním cícerovej múky, vody, soli a čierneho korenia. Opečieme na olivovom oleji a posypeme petržlenovou vňaťou.

Podávame posypané mikrobylinami z červenej redkvičky. Tanier dozdobíme plátkami varenej cvikly.